انقلاب هوش مصنوعی در امارات

از آنجایی که سایر نقاط جهان پیشرفت فناوری را تماشا می کنند، امارات متحده عربی در حال ایجاد موج هایی در زمینه هوش مصنوعی (AI) است. برنامه‌های استراتژیک این کشور که توسط G42 مورد حمایت دولت هدایت می‌شود، به دنبال افزایش نفوذ خود در خارج، کاهش اتکای آن به نفت و ترویج تفکر اصیل است. اما چه چیزی در مورد رویکرد امارات متحده عربی تا این حد قدرتمند است

معرفی وزارت هوش مصنوعی امارات متحده عربی شامل اهداف و چشم‌انداز، استراتژی هوش مصنوعی ۲۰۳۱ این کشور، ابتکارات و پروژه‌های کلیدی، برنامه ملی برای هوش مصنوعی، تأثیر و دستاوردها و همچنین چالش‌ها و چشم‌اندازهای آینده هوش مصنوعی در کشور امارات متحده عربی در این نوشتار هدف قرار داده‌ایم. از آنجا که وضعیت هوش مصنوعی در خاورمیانه نشان می‌دهد این کشور پیشرو و رهبر کنونی هوش مصنوعی در این منطقه مهم جهان است، مطالعه نوشتار حاضر برای کلیه علاقمندان از یک سو و مسئولان کشور ایران از سوی دیگر، دارای اهمیت است.

امارات متحده عربی (UAE) با ایجاد وزارت امور هوش مصنوعی، خود را به عنوان پیشرو در زمینه هوش مصنوعی (AI) معرفی کرده است. این وزارتخانه که اولین سازمان دولتی از نوع خود در جهان است، تعهد این کشور به بهره‌گیری از هوش مصنوعی برای توسعه ملی و تثبیت کشور به عنوان یک رهبر جهانی در بخش هوش مصنوعی را نشان می‌دهد. این نوشتار به بررسی پیشینه، ابتکارات و تأثیر وزارت امور هوش مصنوعی امارات متحده عربی می‌پردازد.

هدف امارات از توسعه هوش مصنوعی

تنوع بخشیدن به اقتصاد

  • تغییر از هیدروکربن ها: نفت برای اقتصاد امارات بسیار مهم است. با ایجاد مشاغل جدید مبتنی بر فناوری.
  • ساخت یک ابررایانه و مراکز داده با همکاری OpenAI و Cerebras نمونه ای از چگونگی گذار اقتصاد به یک مبتنی بر دانش است.

کمک به مشاغل اطراف

  • مراقبت های بهداشتی و انرژی: استفاده از هوش مصنوعی در این زمینه ها می تواند کارها را کارآمدتر کند و ایده های جدیدی را ایجاد کند.

مثال: مشارکت AstraZeneca برای ساخت داروهای جدید در ایالات متحده دسترسی به مراقبت های بهداشتی را بهبود می بخشد.

قدرت در سراسر جهان و «قدرت نرم» وجود دارد

  • پروژه های استراتژیک خارج از کشور: کار G42 بر روی پروژه های دیجیتال در قزاقستان و چندین کشور آفریقایی قدرت امارات متحده عربی را افزایش می دهد.

ساخت مراکز داده در آنگولا، گامبیا و کنیا، و همچنین دیجیتالی کردن خدمات دولتی در سنگال و زامبیا، همگی نمونه هایی از استفاده از فناوری برای انجام دیپلماسی استراتژیک هستند.

سرمایه گذاری از سرتاسر جهان

  • سرمایه گذاری خارجی: سرمایه گذاری های بزرگ، مانند 1.5 میلیارد دلاری مایکروسافت، به مردم اعتماد بیشتری به اهداف هوش مصنوعی امارات متحده عربی می دهد.

برای مثال، این مشارکت به معنای قطع ارتباط با شرکت‌های چینی بود که مشکل‌ساز دیده می‌شدند، که نشان‌دهنده یک تغییر استراتژیک است.

رقابت در منطقه شما و اطراف آن شدید است.

  • رقبای جدید: شورای تحقیقات فناوری پیشرفته و سایر سازمان های منطقه مانند عربستان سعودی نیز در حال سرمایه گذاری در هوش مصنوعی هستند.

به عنوان مثال، کار عربستان سعودی با IBM برای ایجاد هوش مصنوعی که به زبان عربی صحبت می کند و از ابررایانه قدرتمند آنها استفاده می کند، نشان می دهد که این منطقه چقدر رقابتی است.

مشکلات در کسب درآمد

  • سودآوری: هنوز مشخص نیست که هوش مصنوعی مولد چقدر سودآور خواهد بود، که منافع بخش خصوصی را کاهش می دهد.

به گفته مک کینزی، تنها 15 درصد از کسب و کارهایی که از هوش مصنوعی استفاده می کنند می گویند که تأثیر زیادی بر سود آنها دارد.

سایر کشورها می توانند خود را از رویکرد امارات متحده عربی برای ایجاد زیرساخت های هوش مصنوعی الگوبرداری کنند. برخی از مهم‌ترین درس‌های آموخته‌شده ارزش حمایت دولت، تنوع اقتصادی، مشارکت‌های استراتژیک، زیرساخت‌های قوی، برنامه‌های کاربردی در دنیای واقعی، افزایش تأثیر جهانی، مقابله با چالش‌های ژئوپلیتیک و اطمینان از بقای اقتصاد است. این تاکتیک ها می تواند به کشورها کمک کند تا توسعه هوش مصنوعی خود را سرعت بخشند و از این فناوری برای تقویت رشد ملی و رقابتی تر کردن خود در صحنه جهانی استفاده کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابه